A Magyar Energiahatékonysági Intézet közhasznúsági jelentése, 2016

2016. 6. 2.

A Magyar Energiahatékonysági Intézet elkészítette a közhasznúsági jelentését. 2016-ban kizárólag hazai pénzügyi forrásokra támaszkodtunk, bevételünk 100%-át Magyarországon működő vállalkozások szolgáltatták.

A MEHI az energiahatékonysági kérdésekről hasonlóan gondolkodó szakemberek közössége. Szakmai célkitűzése, hogy úgy segítse elő Magyarország gazdasági fejlődését, hogy közben energiafogyasztását csökkenteni lehessen. A MEHI partnerei hazánk meghatározó energiahatékonysági vállalkozásai. Bevételeink a partnereink támogatásából, illetve szakmai rendezvényein és szolgáltatásaink bevételeiből származnak.

2016-ban szakmai munkánk eredményeképp több elemzés, véleményezés, kutatás és javaslatcsomag született. Továbbá három nagyszabású szakmai rendezvényt szerveztünk, amelyek előadói nemzetközi és hazai energetikai szakemberek, az Európai Bizottság képviselői voltak, és olyan köztisztviselők, akik részt vettek a hazai szabályozási környezet kialakításában, illetve az energiahatékonyságra fordítható források minél hatékonyabb felhasználásának megtervezésében, lebonyolításában. Munkánkról részletesen a közhasznúsági jelentésünkben olvashat.

A Magyar Energiahatékonysági Intézet (Közhasznú) Nonprofit Kft a nyilvánosság előtt és a szakpolitikai döntéshozatal zárt szintjein is fellép a hatékony energiafelhasználás érdekében. Működésének célja, hogy aktívan kezdeményezzen, vagy támogasson minden olyan szakpolitikai, piaci-üzleti vagy fontos társadalmi kezdeményezést, amely szándéka szerint csökkenti és hatékonyabbá teszi az energia bármilyen formájának felhasználását.

A Magyar Energiahatékonysági Intézet (Közhasznú) Nonprofit Kft tevékenységét felelősen, átláthatóan és a mindenkor elérhető legmagasabb szakmai-tudományos háttértámogatásra építve végzi.

Mottónk: Az energiahatékonyság a legolcsóbb energiaforrás