Energiahatékonysági pályázatok

Hamarosan elérhető a 20 milliárdos energiahatékonysági pályázat

Megkezdődött a közel 20 milliárdos keretösszegű, önkormányzati épületek energetikai korszerűsítését célzó pályázati felhívás társadalmi egyeztetése. Támogatási kérelmeket helyi önkormányzatok, társulásai, illetve többségi önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok nyújthatnak be. A pályázat...

Társadalmasításon a KKV-k kombinált energiahatékonysági és megújulós pályázati kiírása

2016. szeptember 9-én a GINOP Irányító Hatóság társadalmi egyeztetésre bocsátotta a régóta várt „Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel” című kiírást (GINOP-4.1.1-8.4.4-16).

Irány pályázni, gyorsan kipörögnek a pénzek!

Még bőven van a vállalkozásoknak pályázati lehetőség, de gyorsan fogynak a pénzek. A jövő év közepéig kiírják a 2020-ig tartó időszak uniós forrásait, úgyhogy aki még nem kezdte meg a projektje előkészítését, itt az ideje, hogy ezt megtegye.

Elérhető a pályázati portál a családi házak energetikai korszerűsítésére

Elkészült az Otthon Melege Program keretében meghirdetett családi házak energiahatékonyságának növelését célzó alprogram pályázati honlapja.

Épületenergetikai és megújuló energiaforrásokra szóló pályázati felhívás 39 milliárd forint értékben

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 39 milliárd forint értékben jelent meg épületenergetikai és megújuló energiaforrásokra szóló pályázati felhívás - jelentette be Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásért felelős...

Családi házak felújításával folytatódik az Otthon Melege Program

2016. július 1-jétől 5 milliárd forint keretösszeggel induló vissza nem térítendő támogatást biztosít a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium családi házak energetikai korszerűsítésére és felújítására.

EU-pénzek: gyorsít az MFB

Jóllehet az Európai Bizottság még nem tisztázta a visszatérítendő uniós támogatások kifizetésének feltételeit, nálunk holnapig kell megjelennie annak a közbeszerzési felhívásnak, amelyben a Magyar Fejlesztési Bank kiválasztja az ilyen hiteleket közvetítő pénzintézeteket.

Csúszik a vállalkozások energiahatékonyságát ösztönző pályázat

Tovább csúszhatnak a GINOP 4-es prioritásába tartozó pályázatok, a Napi.hu információi szerint leghamarabb novemberben indulhatnak a kisebb cégek energiahatékonyságát segítő pályázatok.

Országszerte 400 ponton lesz elérhető a Magyar Fejlesztési Bank

A jövőben 3 budapesti és 397 vidéki helyszínen igényelhetik a vállalkozások a Magyar Fejlesztési Bank által közvetített visszatérítendő EU-s forrásokat és a bank saját hiteltermékeit.

Tavasztól pályázni lehet a régi családi házak felújításának támogatására

Jövő tavasszal indul a korszerűtlen családi házak felújítását célzó pályázat, a 150 milliárd forintos támogatásból 2020-ig akár 3 millió ilyen ház is megújulhat - mondta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős...