Új könnyítést jelentettek be a lakossági kamatmentes energetikai hitelnél

2018. 5. 8.

Május 7-től már online is beadhatják 5 millió forint alatt hitelkérelmüket azok a magánszemélyek, akik a nulla százalékos uniós hitelből szeretnék elvégezni ingatlanjuk energiahatékonysági felújítását - jelentette be a programot koordináló Magyar Fejlesztési Bank. Aztán persze a kérelem hitelesítéséhez és a szerződés aláírásához be kell mennie. 

 

A legfontosabb változás
A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) weboldalán elérhető online alkalmazás (https://online.mfb.hu) segítségével mától benyújtható a hiteligénylés, a dokumentáció kitöltésében pedig számos magyarázat, útmutató, illetve videó is segíti az igénylőket.
Az 5 millió forintot elérő, illetve azt meghaladó igény esetén (tehát a lakosságnál és a társasházi és lakásszövetkezeti pályázatoknál is) minden esetben az MFB Pontok egyikét kell felkeresnie az ügyfélnek.
 
Az igénylés folyamata
Az Online Hitelkérelmi Rendszerben magánszemélyek adhatják be hiteligényüket 5 millió forintos hitelösszegig. A hiteligénylés egy gyors regisztrációt követően elindítható, a hitelkérelem kitöltését pedig bármikor szüneteltetheti, majd később folytathatja az ügyfél - emeli ki az MFB közleménye. Az ügyfelek a beruházás tervezésével, átgondolásával párhuzamosan, folyamatosan feltölthetik a már rendelkezésre álló adatokat, azaz nem kell minden információt egy alkalommal megadni. A hiteligényléshez szükséges dokumentumokat az ügyfelek fel tudják tölteni az online felületre.
 
Az internetes hiteligénylés során az érdeklődők telefonon is kaphatnak segítséget. A regisztrációval kapcsolatban az MFB munkatársai, a dokumentáció kitöltésében pedig az MFB Pontokat üzemeltető hitelintézetek telefonos ügyfélszolgálata nyújt szakértő támogatást banki nyitvatartási időben.
 
A hiteligénylés teljes folyamata elvégezhető az Online Hitelkérelmi Rendszerben, a hiteligénylőnek csak az interneten benyújtott kérelem hitelesítésére kell személyesen befáradnia az online alkalmazásban kiválasztott MFB Pontra. A hitelbírálatot követően már csak a szerződés személyes aláírása van hátra, amely szintén a kiválasztott MFB Ponton végezhető el.
 
Mire és mennyit lehet igényelni?
Részleteket itt találja:
http://mehi.hu/hir/uj-ev-uj-feltetelek-a-lakossagi-energiahatekonysagi-ingyenhitelnel-vajon-kapos-lesz
 
Forrás: Portfolio.hu