Hírek

Korszakváltás az épületenergetikában!

A Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) kibővített tematikával folytatja idén országos képzéssorozatát, melynek célcsoportja azok a műszaki szakemberek, akiknek szívügye a hatékonyság és az épületek kivitelezésének minősége.  

Korszakváltás az épületenergetikában!

MI VÁLTOZIK EGY ÉPÍTKEZÉS VAGY FELÚJÍTÁS KAPCSÁN AZ ENERGETIKAI SZTENDERDEK SZIGORÍTÁSA MIATT? MEGHÍVÓ SZAKMAI KÉPZÉSSOROZATRA  

Az energiahatékonyság jövője: a legolcsóbb energiaforrás

A legolcsóbb és a leginkább környezetbarát energia az, amit fel sem használunk, ezért az energiahatékonyság ösztönzése a fenntartható energiagazdálkodás első lépése. Március 6-a az energiahatékonyság világnapja. Ennek alkalmából érdemes egy tükröt állítanunk magunk elé, hol is tart Magyarország a...

Építőanyag-ipari növekedés, munkahelyteremtéssel

Az építőipari beruházási boom hatására, időszakonként már hiány is jelentkezik az építőanyag piacon. A növekvő kereslet ugyanakkor új munkahelyek megteremtéséhez is hozzájárul – derült ki a Murexin Kft. felméréséből. 

Könnyebb lesz csokhoz jutni

Megjelent a csok egyszerűsítéséről szóló rendelet, március 15-től könnyít az igénylési feltételeken a kormány.  

MÉÁSz: Fontos a meglévő ösztönzők megtartása és az épületenergetikai felújítások erősebb ösztönzése

Erős a kereslet a falazati égetettkerámia-termékek iránt: 2017-ben 30-35 százalékkal tovább bővült a piac, míg a fehér falazati anyagokból mintegy 25 százalékkal adtak el többet a hazai gyártók. A hőszigetelőanyagok terén szintén két számjegyű a bővülés. A tetőablakok és homlokzati nyílászárók...

Változást követelnek a fűtésnél

A szakértők sürgetőnek tartják a lakossági fűtés, égetés által okozott légszennyezés csökkentését - hangzott el A lakossági fűtés okozta levegőszennyezés - az európai és hazai jogszabályok végrehajtása című budapesti nemzetközi konferencián - írta meg a Napi.hu.

TLE: Sürgető a kedvezményes áfa fenntartásának bejelentése a kedvező trend fenntartásához

2017-ben 14 389 új lakás épült, 44%-kal több, mint egy évvel korábban. A kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 37 997 volt, 20%-kal több a 2016. évinél – áll a Központi Statisztikai Hivatal friss jelentésében. 

Enyhül a gázkészülékek cseréje körüli bürokrácia

Új szabályokat vezetett be a kormány február elsejével a gázkészülékek cseréjére vonatkozóan - mondta el a Miniszterelnökség kabinetügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára.  

GKI: Hol van már a tavalyi CSOK?

Megjelent a GKI Gazdaságkutató Zrt. friss elemzése a CSOK-ról.