Energiahatékonysági pályázatok

Hamarosan elérhető a 20 milliárdos energiahatékonysági pályázat

2017. 1. 16.

Megkezdődött a közel 20 milliárdos keretösszegű, önkormányzati épületek energetikai korszerűsítését célzó pályázati felhívás társadalmi egyeztetése. Támogatási kérelmeket helyi önkormányzatok, társulásai, illetve többségi önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok nyújthatnak be. A pályázat keretében napkollektorok telepítése, hőszivattyú rendszerek telepítése és önkormányzati tulajdonú épületek energiahatékonyság-központú fejlesztése támogatható.

 
 
 

Társadalmasításon a KKV-k kombinált energiahatékonysági és megújulós pályázati kiírása

2016. 9. 12.

2016. szeptember 9-én a GINOP Irányító Hatóság társadalmi egyeztetésre bocsátotta a régóta várt „Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel” című kiírást (GINOP-4.1.1-8.4.4-16).

Irány pályázni, gyorsan kipörögnek a pénzek!

2016. 6. 29.

Még bőven van a vállalkozásoknak pályázati lehetőség, de gyorsan fogynak a pénzek. A jövő év közepéig kiírják a 2020-ig tartó időszak uniós forrásait, úgyhogy aki még nem kezdte meg a projektje előkészítését, itt az ideje, hogy ezt megtegye.

Elérhető a pályázati portál a családi házak energetikai korszerűsítésére

2016. 5. 2.

Elkészült az Otthon Melege Program keretében meghirdetett családi házak energiahatékonyságának növelését célzó alprogram pályázati honlapja.

Épületenergetikai és megújuló energiaforrásokra szóló pályázati felhívás 39 milliárd forint értékben

2016. 4. 19.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 39 milliárd forint értékben jelent meg épületenergetikai és megújuló energiaforrásokra szóló pályázati felhívás - jelentette be Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára.

Családi házak felújításával folytatódik az Otthon Melege Program

2016. 4. 13.

2016. július 1-jétől 5 milliárd forint keretösszeggel induló vissza nem térítendő támogatást biztosít a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium családi házak energetikai korszerűsítésére és felújítására.

EU-pénzek: gyorsít az MFB

2015. 9. 29.

Jóllehet az Európai Bizottság még nem tisztázta a visszatérítendő uniós támogatások kifizetésének feltételeit, nálunk holnapig kell megjelennie annak a közbeszerzési felhívásnak, amelyben a Magyar Fejlesztési Bank kiválasztja az ilyen hiteleket közvetítő pénzintézeteket.

Csúszik a vállalkozások energiahatékonyságát ösztönző pályázat

2015. 9. 25.

Tovább csúszhatnak a GINOP 4-es prioritásába tartozó pályázatok, a Napi.hu információi szerint leghamarabb novemberben indulhatnak a kisebb cégek energiahatékonyságát segítő pályázatok.

Országszerte 400 ponton lesz elérhető a Magyar Fejlesztési Bank

2015. 9. 9.

A jövőben 3 budapesti és 397 vidéki helyszínen igényelhetik a vállalkozások a Magyar Fejlesztési Bank által közvetített visszatérítendő EU-s forrásokat és a bank saját hiteltermékeit.

Tavasztól pályázni lehet a régi családi házak felújításának támogatására

2015. 8. 12.

Jövő tavasszal indul a korszerűtlen családi házak felújítását célzó pályázat, a 150 milliárd forintos támogatásból 2020-ig akár 3 millió ilyen ház is megújulhat - mondta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára.