Green Talk február – Lakóépületek energiahatékonysága a megvalósítás szemszögéből

Hugbc Green Talk 2022

Milyen környezeti, társadalmi és gazdasági előnyökkel jár az épületenergetikai felújítás? Mennyire ismertek ezek az épülettulajdonosok számára? Mik az épületfelújítók motivációi és mik akadályozzák a döntéseket? Hogyan tudjuk a szakmai eredményeket a mindennapi gyakorlatba átültetni? Milyen szerepe van az építési ágazat szakmai szereplőinek a megvalósításban? Ha Önt is foglalkoztatják ezek a kérdések, várjuk webináriumunkon!

Sokszor beszélünk az épületek energiahatékonyságának fontosságáról, hogy hogyan lehetne az épületekben rejlő lehetőségeket kihasználni, a hatékonyságot növelni. A fejlesztéspolitikai kereteket a számos nemzetközi és magyar nemzeti, régiós és helyi stratégia jelentik, amelyek megvalósítását sajnálatosan kevés hatékony eszköz tudja segíteni. A lakások energetikai korszerűsítésének üteme és mélysége messze nem elégséges Magyarországon, miközben a lakossági energiafogyasztás az ország végső energiafelhasználásnak egyharmadát teszi ki. A jogi és pénzügyi ösztönzők mellett hiányoznak azok a módszertani és adatrendszerek is, amelyek a tudatosságot és szemléletformálást meg tudnánk alapozni. Felismerve, hogy a célok elérése az egyedi projektek, épületek eredményeiből adódik össze, számos város, cég, szervezet nyert és nyer támogatást 2-3 éves projektek megvalósítására olyan eszközök kidolgozására, amelyek hatékonyabban közvetítik és juttatják el az emberekhez a tudást, ismereteket, szemléletet.

A Green Talk februári eseményén előadóink három ilyen, az épületenergetikai felújításokkal foglalkozó projekt eredményeit ismertetik, és mutatják be, hogy hogyan tudják a szakmai eredmények a társasházak, lakóépület tulajdonosok döntéseit segíteni, az épületfelújítások napi gyakorlatában megjelenni. A BUILD UPON2 projekt a HuGBC, a TripleA-reno projekt a Comfort Consulting,  a RenoHub/RenoPont rendszer pedig a Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) partnerségében valósult meg.

Ezeket a témákat biztosan körbejárják a szakértők:

  • Az épületenergetikai felújítások környezeti, társadalmi és gazdasági előnyei.
  • Az épületfelújítók motivációi és a megvalósítást és döntéseket akadályozó tényezők.
  • A szakmai eredmények mindennapi gyakorlatba való átültetése, innovatív módszerek az épülethasználók szemléletformálására.
  • Az építési ágazat szakmai résztvevőinek szerepe a megvalósításban.

Időpont: február 24. csütörtök 16.00-17.30

Az esemény magyar nyelvű. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
A max. létszám 100 fő. Regisztráljon még ma!

Időpont: 2022. február 24., – 2022. február 24.,
Helyszín: online

Ha hasznosnak találta, kérjük ossza meg!

Ne maradjon le a legfontosabb
szakmai hírekről!


Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Hírlevél feliratkozás