WEBINAR – Energetikai felújítási és fűtés átállási lehetőségek felmérése a magyarországi legrosszabb teljesítményű épületeknél – május 30.

A magyarországi lakóépületek fűtési energiafogyasztása átlagon felüli. A legkevésbé energiatakarékos állomány a vályog- és téglaházakból áll, amelyeknek több mint fele egyedi szobafűtéses szilárd kályhákra és gázkonvektorokra támaszkodik. Az alacsony jövedelmű magyar háztartások jövedelmük közel dupláját költik fűtésre az alacsony jövedelmű háztartások uniós átlagához képest. Továbbá a magyar lakosság jelentős részének vagy teljesen hiányzik a megtakarítása, vagy csak annyi megtakarítása van, amely három havi megélhetési költségeit fedezi.

Az elmúlt évtizedben a lakáscélú közfinanszírozásnak csak elenyésző részét fordították az energiahatékonyság ösztönzésére, az alacsony jövedelmű háztartásokat pedig folyamatosan kizárták a támogatási rendszerekből. Ilyen körülmények között jelentős kihívást jelent a legkevésbé energiahatékony magyarországi épületek fenntarthatóbb fűtési rendszerekre való átállása.

Ennek a kihívásokkal teli környezetnek a feltárására a FEANTSA megrendelt egy tanulmányt „Energetikai felújítás és fűtés átállási lehetőségek a magyarországi legrosszabb teljesítményű épülettípusoknál”, amelyet május 30-án, délelőtt 11:00-kor mutatunk be.

 

Az alábbiakban egy rövid áttekintést adunk az előadók listájáról:
• Claudia Canevari – az EK Energiaügyi Főigazgatóságának energiahatékonysági politikáért és finanszírozásért felelős osztályvezetője – megnyitó beszéde
• A szerző, dr. Csoknyai Tamás – a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) docense

Panelbeszélgetés:
• Louise Sunderland – a Regulatory Assistance Project (RAP) ügyvezető igazgatója
• Pálffy Anikó – Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) szakmai vezetője
• Morgan Henley – az EU fűtési szektorának dekarbonizációs kampánya a Bankwatchnál
• Speaker TBC – Épületek energiateljesítménye, Energiaügyi Főigazgatóság
Ha szeretnél részt venni a webináriumon, itt tudsz regisztrálni – https://bit.ly/4ba92Tm

Ha hasznosnak találta, kérjük ossza meg!

Ne maradjon le a legfontosabb
szakmai hírekről!


Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Hírlevél feliratkozás