Webinárium: Energiesprong épületfelújítás – nettó nulla energiafogyasztású épületek néhány nap alatt?

Dátum
2024.június 13. 11:00 12:00
Helyszín
online
Részvételi díj
ingyenes

Az EU Energiahatékonysági Irányelve szerint évente a középületek összes alapterületének 3%-át kellene felújítani – ezzel kívánja elérni az energiafelhasználás mérséklését, a széndioxid-kibocsátás csökkentését és az energiaszegénység enyhítését. A fenntarthatósági célok elérése érdekében, és hogy ne fulladjunk bele a nem lebomló építőipari hulladékba, egyre nagyobb a kereslet a fenntartható építőanyagok iránt. 

Hollandia azt a célt tűzte ki, hogy 2050-re a teljes lakásállományát karbonsemlegessé teszi. Az Energiasprong („energia ugrás”) egy Hollandiából indult program, amely lefedi az energetikai felújítás finanszírozását, az előzetes felmérést és a kivitelezést is – amely során energiapozitív építőanyagok felhasználásával nettó nulla energiafelhasználásúvá alakítják az épületet.

 

Előadók és témák

Sanne de Wit,

Bemutatja a szövetséget, az energiapozitív építőanyagok elterjesztését célzó munkájukat, kapacitásépítő/üzletfejlesztő programjaikat, továbbá a változáshoz szükséges jogszabályi kereteket és finanszírozási formákat.

Paula Baptista, a Német Energiaügynökség vezetője

Ismerteti, hogy hogyan vezették be az Energiesprong módszert Németországban. A Deutsche Energie-Agentur (dena) német energiaügynökség az energiahatékonyság, megújuló energia és az intelligens energiarendszerek szakértői központja. Olyan lakhatási szervezetekkel, tervezőkkel és fejlesztőkkel működnek együtt, akik extrém energiahatékony felújítások (és újépítésű megoldások) közös kidolgozásában érdekeltek.

Az előadások után kérdések, vélemények, tapasztalatcsere!

Regisztráció

A rendezvény ingyenes, de regisztrációköteles. Kérjük, itt regisztráljon!

Az előadások angol nyelvűek. A csatlakozáshoz szükséges Zoom linket a webinárium előtti napon küldik el partnereink.

A webinárium EUKI SURF projektünk keretében valósul meg. A projektet az Európai Éghajlatvédelmi Kezdeményezés (EUKI) finanszírozza, a Deutsche Umwelthilfe (DUH), az Energiaklub és az Ae3R valósítja meg, és célja, hogy a kapacitásépítés és a csereprogramok erősítése révén fenntartható mélyfelújításokat kezdeményezzen az önkormányzatok körében. Fő elemei egy egymástól való tanulási program, online képzési sorozat és transznacionális hálózati tevékenységek.

 

Ha hasznosnak találta, kérjük ossza meg!

Ne maradjon le a legfontosabb
szakmai hírekről!


Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Hírlevél feliratkozás