Adózóna: az energetikai beruházásokat is érintő társaságiadó-változások az évközi adócsomagban

2018. 6. 27.
Az energiahatékonysági célokat szolgáló beruházás fogalmát a társasági adóról szóló törvény (Tao-törvény) 4. § 11a. pontjában olvashatjuk. A javaslat az energiahatékonysági beruházás fogalmának a felújítással történő bővítéséről gondoskodik. A módosítás révén az energiahatékonysági projektek esetében akkor is lehívható lesz a kedvezmény, ha azok számviteli szempontból felújításnak minősülnek.
 
Ez azt jelenti, hogy például a világítás- és fűtéskorszerűsítés is kedvezményezetté válhat a jövőben a törvényi feltételeknek való megfelelés esetén. A kedvezmények már a módosító törvény hatályba lépését követően indult felújításokra is elérhetőek lennének. A javaslat továbbá arról is gondoskodik, hogy az Általános Csoportmentességi Rendelet szerint biztosított támogatási intenzitásoknak megfelelően legyen lehívható a kedvezmény.
 
Energiahatékonysági célokat szolgáló beruházás, felújítás tehát: az energiahatékonyságról szóló törvény szerinti energiahatékonyság növekedését eredményező beruházás, felújítás, amely révén az energiahatékonyságról szóló törvény szerinti végsőenergia-fogyasztás csökkenését eredményező energiamegtakarításra kerül sor.
 
Forrás: Adozona.hu