Napelem, szigetelés, ablakcsere: támogatás lakóépületek korszerűsítéséhez

2019. 10. 1.

Lényeges pontokon tovább lazítottak a családi és társasházi tulajdonosoknak szóló 0%-os uniós hitel feltételein, így könnyebben elérhetővé válnak az energiahatékonysági fejlesztések, például a napelem felszerelése, a szigetelés, vagy az ablakcsere, derült ki a hivatalos uniós pályázati oldalon kedden közzétett közleményből.

Ismét módosította a kiíró a „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” (GINOP-8.4.1/A-17 kódszámú) című uniós hitelprogram termékdokumentációját október elsején, amely számos ponton könnyítést jelenthet a családi házak, illetve a társasházi lakások tulajdonosainak az energiahatékonysági projekt megvalósításában, finanszírozásában, írja a Portfolio.hu. Mindez éppen azon a napon érkezett, amikor egyébként megjelent egy vállalkozásoknak szóló energiahatékonysági és megújuló energiós pályázat is.

A mostani módosítások/lazítások az eddigi pályázati tapasztalatokkal, visszajelzésekkel, és azzal is összefügghetnek, hogy a már több mint két éve nyitva lévő, 105 milliárd forintos keretösszegű pályázatból még mindig bőséges szabad rész van. Nagyon valószínű, hogy a mai módosításokkal párhuzamosan a központi régiónak szóló, ugyanilyen célrendszer szerinti tükörpályázat (VEKOP-5.2.1-17) feltételrendszerét is ugyanígy átírják.

További részletek >>