Zöld pénzügyi konferenciát szervez a Magyar Nemzeti Bank

2020. 4. 29.

Az MNB az EBRD-vel és a zöld jegybankok nemzetközi szervezetével együttműködésben nemzetközi zöld pénzügyi konferenciát rendez Budapesten, a jelenlegi tervek szerint 2020. október 12-én. Az esemény fókuszában a klímaváltozás megfékezésével kapcsolatos pénzügyi kihívások és lehetőségek állnak majd, különös tekintettel az energiaszektor „zöldülése” témakörére. A konferencia meghívásos alapú, fő célközönségét a hazai és közép-kelet-európai pénzügyi szervezetek, szabályozó hatóságok, zöld civil szervezetek, kutatók, diákok jelentik.

A programhoz kapcsolódóan október 13-án az MNB és a Budapesti Corvinus Egyetem együttműködésében egy tudományos konferenciára is sor kerül, melyen a klímasemleges gazdaságra való átállással kapcsolatos legfrissebb kutatások kerülnek terítékre.

A rendezvényekkel kapcsolatban további információk a https://www.mnb.hu/greenfinance/green-finance-conference aloldalon olvashatók, illetve itt van lehetőség előregisztrációra is, valamint itt érhető el a tudományos konferencia felhívása tanulmányok beadására is.

Amennyiben a járványhelyzet nem teszi lehetővé az események idén októberi megrendezését, akkor azokat az MNB 2020 végére vagy 2021-re halasztja el.

 

Forrás: MNB