Elhalasztotta a kormány az otthonfelújítási támogatás június eleji indulását

Hivatalosan is bejelentették, hogy az eddig ismert időpontban nem írják ki az új otthonfelújítási programot, arra június 3-tól még nem lehet pályázni. Az illetékes minisztériumok közleménye szerint a kormány a következő ülésén dönt a program indulási dátumáról.

„A felhívástervezet társadalmi egyeztetése során beérkezett, kiemelkedő mennyiségű javaslatra tekintettel következő ülésén véglegesíti a kormány az otthonfelújítási program kiírását. A várható érdemi változások még szélesebb kör számára teremthetnek lehetőséget a támogatás igénybevételére. A későbbi indulás több időt biztosít a 108 milliárd forintos keretösszegű program iránt érdeklődők számára a kölcsönigényléshez szükséges dokumentumok előkészítéséhez” – írja közleményében az Energiaügyi és a Nemzetgazdasági Minisztérium.

 

Közölték, hogy a teljes lakossági MFB Pont Plusz hálózat kialakítása a tervezett ütemezést megelőzve halad előre. A program lényege, hogy majdnem 20 ezer magyarországi háztartás kapna támogatást a házaik energiahatékonyságának javítására. Feltétel, hogy az épület 1990. december 31. előtt épüljön, és azt életvitelszerűen lakják. A hitelhez egymillió forint önerőt kell felmutatni, amihez hatmillió forint hitel jár.

Arról, hogy milyen hatásai lehetnek az új otthontámogatási rendszernek, itt írtunk hosszabban.

 

forrás: Telex

Ha hasznosnak találta, kérjük ossza meg!

Ne maradjon le a legfontosabb
szakmai hírekről!


Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Hírlevél feliratkozás