Megjelent a MEKH energiahatékonysággal kapcsolatos rendeleteinek módosítása

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal három, energiahatékonysággal kapcsolatos rendeletét módosította.

A végfelhasználási energiamegtakarítással kapcsolatos adatszolgáltatásról szóló 17/2020. (XII. 21.) MEKH rendelet módosítása rögzíti a hitelesített energiamegtakarítások szervezett piacát működtető szervezet adatszolgáltatásának határidejét és adattartalmát. A módosítás továbbá megállapítja a hitelesítő szervezettel szemben alternatív jogkövetkezményként alkalmazható megváltási díj mértékét, mely megegyezik az energiamegtakarítási kötelezettség teljesítésének elmaradása esetén az EKR kötelezett által fizethető energiahatékonysági járulék mértékével.

Az energetikai auditorok és az energetikai auditáló szervezetek adatszolgáltatásáról, valamint a közreműködő szervezetek éves jelentéstételi kötelezettségéről szóló 1/2017. (II. 16.) MEKH rendelet módosítása szerint az energetikai auditálással kapcsolatos adatszolgáltatás adattartalma kiegészítésre kerül az EKR-ben elszámolható energiamegtakarítás mértékével.

A nagyvállalatok és az energetikai szakreferens igénybevételére köteles gazdálkodó szervezetek energiafelhasználásának mértékére, valamint energiamegtakarítására vonatkozó adatszolgáltatás rendjéről szóló 2/2017. (II. 16.) MEKH rendelet módosítása a Hivatal irányába történő éves adatszolgáltatás módját pontosítja, valamint az adatszolgáltatás tartalmának szűkítésével az adminisztrációs teher csökkenését eredményezi.

A módosított rendeletek a Magyar Közlönyben olvashatók.

Ha hasznosnak találta, kérjük ossza meg!

Ne maradjon le a legfontosabb
szakmai hírekről!


Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Hírlevél feliratkozás