Renovate Europe Day 2024 in Hungary

Reday2024 Hungary Save The Date High Quality

A 14. alkalommal megrendezett Renovate Europe Day-re Magyarországon kerül sor. Az egynapos konferencia célja, hogy ráirányítsa a döntéshozók és a közvélemény figyelmét az épületfelújítások szükségességére és hasznaira.

Az Efficient Buildings Europe nemzetközi energiahatékonysági szakmai szervezet által éltre hívott Renovate Europe Campaign (REC) 2011 óta minden évben megszervezi az Európai Felújítások Napját (ReDay). A több, mint 10 éven át Brüsszelben szervezett eseményt tavaly óta az Európa tanács soros elnökségét adó tagállam szervezi meg, a 2023-as ReDay így a spanyol fővárosban, Madridban került megszervezésre. A 2024-es rendezvény házigazdája Magyarország lesz.

A hazai épületállomány energiafogyasztásban vett magas, kb. 40%-os részesedése, az épületállomány gyenge energetikai állapota, a magas energiamegtakarítási potenciál és felújítások révén elérhető gazdasági, versenyképességi, társadalmi és klímavédelmi előnyök egyaránt azt indokolják, hogy az energiahatékonysági felújítások felpörgetését a magyar soros elnökség is prioritásként kezelje. Egy hazai felújítási hullám – évi kb. 130 ezer lakóingatlan felújítása – nélkül a 2050-es klímasemlegességi célkitűzést nem lehet elérni.

A rendezvény az Európai Uniós elnökség hivatalos partnerrendezvénye, amely Lantos Csaba, energiaügyi miniszter fővédnökségével valósul meg. 2024. október 9-én a nemrég megújult Budapesti Corvinus Egyetem Gellért Campusán (1118 Budapest, Ménesi út 5.) valósul meg.

Az előadókról, programokról folyamatosan hírt adunk a MEHI ReDay aloldalán.

Ha hasznosnak találta, kérjük ossza meg!

Ne maradjon le a legfontosabb
szakmai hírekről!


Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Hírlevél feliratkozás