Újabb irodákat nyitott a lakossági energetikai felújításokat segítő RenoPont

Renopont Gutenberg iroda

RenoPont Energetikai Otthonfelújítási Központ nyílt Budapest V. és VIII. kerületében, ahol a világ számos pontján már sikerrel működő, idehaza most meghonosodó, „egyablakos” szolgáltatással várják az energetikai felújításra készülő lakosokat.

RenoPont szolgáltatások

Az elismert szakmai szervezetek által életre hívott, nonprofit kezdeményezés célja, hogy támogassák a hazai felújítani vágyókat a döntés meghozatalától, a tervezésen és a komplett kivitelezésen át az üzemeltetésig. Ennek során az energetikai korszerűsítést tervezők minden szükséges műszaki, jogi és pénzügyi tudnivalót egyetlen helyen kapnak meg, ami egyszerűvé és kiszámíthatóvá teszi számukra a folyamatot. A fentiek érdekében a RenoPont Energetikai Otthonfelújítási Központ olyan hiánypótló információkkal és szolgáltatásokkal várja ügyfeleit, mint a termékválasztási segédanyag, jó példák gyűjteménye, pénzügyi lehetőségek ismertetése, fogalomtár, letölthető sablondokumentumok, engedélyezési és garanciális tudnivalók, üzemeltetési tanácsok és online időpontfoglalás ingyenes tanácsadásra. A későbbiekben egy megbízható szakértőket és kivitelezőket tartalmazó adatbázis, valamint egy online kalkulátor is segíteni fogja a felújítást tervezőket. Az idehaza újszerű, egyablakos megoldást a www.renopont.hu oldalon és a folyamatosan bővülő irodahálózatban lehet igénybe venni.

RenoPont irodák

Elsőként Nagykanizsán nyílt RenoPont iroda, ahol elsősorban a teljes társasház felújításában gondolkodókat (közös képviselők, társasház kezelők) várják komplett tanácsadással. A múlt héten pedig két budapesti irodanyitás követte a dunántúli kirendeltséget: a Zöld Budapest Tanácsadó Iroda a Városháza épületében, a józsefvárosi tanácsadó pont pedig a Gutenberg téren várja az otthonfelújítókat, hogy egy helyen minden műszaki, jogi és pénzügyi tudnivalóról tájékoztassa a korszerűsíteni vágyókat. Ezekben az irodákban mind lakás-, mind családi ház tulajdonosakat várnak, de teljes társasházak képviselőinek is segítséget nyújtanak. A fővárosi Zöld Budapest irodában a RenoPont operátorokon kívül levegőminőség védelemmel foglalkozó ökomenedzserek, míg Józsefvárosban energiaszegénységgel küzdő háztartásokat segítő szolgáltatás is segíti az érdeklődőket.

Energiamegtakaritási lehetőségek

Magyarországon jelenleg a lakások kétharmada, mintegy 3 millió ingatlan energiafelhasználás szempontjából korszerűtlen. Optimista forgatókönyvek alapján, ha mindenhol megtörténne a fűtési rendszer, a szigetelés és a nyílászárók modernizálása, az ország éves energiafogyasztásának akár 15-20%-át is meg lehetne takarítani. Egy ilyen energetikai otthonfelújítási program környezetvédelmi szempontból is óriási előrelépés lenne.

„Mostanra nyilvánvaló, hogy a hazánkra vonatkozó, szigorú klímavédelmi célok elérése elképzelhetetlen a családi- és társasházak energetikai felújítása nélkül. Magyarország végső energiafelhasználásának körülbelül egyharmadát a lakossági energiafogyasztás teszi ki, amit becslések szerint 40-50%-kal lehetne csökkenteni átfogó épületenergetikai felújításokkal.” – fejti ki Méhes Martina, az Energiaklub Szakpolitikai Intézet és Módszertani Központ ügyvezetője és szakmai igazgatója.

RenoHUb projekt

Az Energiaklub a vezetője a RenoHUb projektnek, annak az öttagú konzorciumnak, amely létrehozta a RenoPont szolgáltatást. Rajtuk kívül még a Magyar Energiahatékonysági Intézet, az IMRO-DDKK Környezetvédelmi Nonprofit Kft., az AACM Central Europe Kft. és a Magyar Családi Ház Tulajdonosok Egyesülete dolgozik a projekten, ami az Európai Unió Horizon 2020 finanszírozásával valósul meg.

Koritár Zsuzsanna, a Magyar Energiahatékonysági Intézet igazgatója hozzáteszi, ha sikerülne mennyiségi és minőségi téren is előrelépni a hazai ingatlanok energiagazdálkodása terén, az a károsanyag-kibocsátás mérséklése mellett egy korszerűtlen családi ház esetén akár évi 100-150 ezer forintos rezsiköltség-megtakarítást is jelenthetne. „Ezen kívül minden lakás komfortosabbá, szebbé, télen melegebbé, nyáron hűvösebbé, a levegője egészségesebbé válna, miközben nőne a piaci értékük is” – világít rá a további előnyökre a szakértő.

A RenoPont szakmai szervezetek, cégek és önkormányzatok megkeresését is várja annak érdekében, hogy minél többeket végig tudjon kísérni az energetikai felújításokon. Szeretné érthetővé és kiszámíthatóvá tenni a teljes folyamatot, biztosítva ezzel a legjobb ár-érték arányú tervek kiválasztását, a minőségi eredményt és a valós energiamegtakarítást, ami egyre hangsúlyosabb egyéni és közös érdekünk.

www.renopont.hu

https://www.facebook.com/renopontotthonfelujitas/

https://renopont.hu/idopontfoglalas

info@renopont.hu

Ha hasznosnak találta, kérjük ossza meg!

Ne maradjon le a legfontosabb
szakmai hírekről!


Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Hírlevél feliratkozás