A MEHI partnerei

A MEHI az energiahatékonysági piac számos szereplőjével tárgyalásban van, ezek közül több céggel is igen előrehaladottak a tárgyalások.  Ennek megfelelően a MEHI partnereinek sora folyamatosan bővül. Az alábbiakban azokat a cégeket mutatjuk be, akik már a MEHI partnerei.

Stratégiai partnereink

 
A Kingspan Kft. a nemzetközi Kingspan Group Plc tagja. Cégük vezető szerepet tölt be az építőipar számára készített, kiemelkedő minőségű hőszigetelt szendvicspanel termékek tervezésében és gyártásában. A legkiválóbb alapanyagokból előállított falpaneleik és tetőpaneleik ideális megoldást kínálnak az építőipar minden szektorában.
 

A Weishaupt az egyik nemzetközileg vezető vállalat a tüzelőberendezések, a fűtő- és kondenzációs berendezések, a szolártechnika, a hőszivattyúk és az épületautomatizálás területén. Az 1932-ban alapított vállalat világszerte több, mint 3000 embert alkalmaz, 39 országban rendelkezik képviselettel, a 2010-es üzleti évben 483 millió euro volt konszolidált forgalma. Gyárai Németországban és Svájcban találhatók. A Weishaupt nagy súlyt helyez a kutatásra és fejlesztésre, valamint arra, hogy tüzelőberendezéseinek lehető legnagyobb részét saját maga gyártsa, így biztosítva a legmagasabb minőséget.

Rácz József, ügyvezető igazgató

„Azért lettünk MEHI-partnerek, mert a MEHI-t professzionalitása, céljai és szakértői háttere alkalmassá teszik arra, hogy hitelesen képviselje a  nyilvánosság, illetve a kormányzat előtt az energiahatékonyság fontosságát.”

A Xella International GmbH magyarországi leányvállalata 1991 óta van jelen a hazai építőanyagipari piacon. Az YTONG Hungary Kft. néven ismertté vált vállalat 2005. óta Xella Magyarország Építőanyagipari Kft. néven folytatja tovább tevékenységét, melyek részei: az YTONG-Falazóelemgyár (Halmajugra), a SILKA-Falazóelemgyár (Iszkaszentgyörgy), és a Kereskedelmi Iroda (Budapest). A cég meghatározó tényező a hazai építőanyagipari piacon. A mintegy 135 főt foglalkoztató vállalat tavaly 400.322 m3 YTONG-ot és 31.000 m3 SILKA-t értékesített belföldön.
A Xella Baustoffe GmbH további márkái az Aestuver (tűzvédelmi lemezek), a Fermacell (gipszrost lapok) és a Multipor (ásványi szigetelő lapok). Márkanevek: Ytong, Silka

Vidor Győző, ügyvezető igazgató

„A MEHI meggyőzően, szakmailag hitelesen kommunikálja az energiahatékonyság érdekeit úgy a sajtóban, mint a kormányzat felé.”

Partnereink

Az  Ariston Thermo a világ egyik vezető vállalata a fűtő és vízmelegítő rendszerek területén. A csoport 2014-ben több mint 150 országban mintegy 7,4 millió terméket értékesített, teljes forgalma pedig elérte a 1340000000 eurót. Jelenleg 6600 alkalmazottal dolgozik 32 országban, ahol 53 vállalat es 5 képviseleti iroda látja el a tevékenységet. Jelenleg 12 országban működtet 22 gyártó egységet. Az Ariston csoport az Ariston, Elco, Chaffoteaux, ATAG és Racold termékek valamint  szolgáltatások és rendszerek teljes választékát kínálja világszerte. A vállalat elkötelezettségét fejezi ki az energiahatékonyság mellett. Folyamatosan fejleszti megújuló forrásait pl. a termikus napenergia rendszerek és a hőszivattyúk területén valamint a hagyományos termékek ( például kazánok és vízmelegítők) hatékonyságának fokozásán és új projektek, befektetések keretein belül. A vállalat alapvető célja, hogy optimális kombinációt nyújtson a vásárlóknak amelyben a kényelem, az energiamegtakarítás és a környezetvédelem egyaránt jelen van.

A Bosch az európai fűtéstechnikai piac egyik legnagyobb szereplője, a fűtéstechnikai berendezések piacának valamennyi szegmensében jelen van, legyen az hagyományos gázkészülék, kondenzációs kazán, vízmelegítő, szilárdtüzelésű kazán, szolár rendszer vagy hőszivattyú. Célja, hogy ügyfeleit az innováció erejével, a gazdaságossággal, megbízhatósággal és minőséggel győzze meg. A Bosch az energiatakarékos rendszerek úttörője. Feladata, hogy a fűtéstechnikai termékeket folyamatosan fejlessze, hozzájáruljon az élhető környezet megteremtéséhez. A környezetvédelem mindig is a vállalat stratégiájának szerves része volt. Hiszünk abban, hogy a Bosch erős és ésszerű fejlődése szempontjából óriási lehetőségeket rejt magában, mivel a környezetvédelmi technika piaca gyorsan növekszik. Célja, hogy olyan termékeket kínáljon, melyek technikai megoldásokat biztosítanak az ökológiai kihívásokra.

Az Energy Hungary anyavállalata, az Észak-Budai Zrt. több, mint 25 éve foglalkozik kis- és középfeszültségű villamos hálózatok tervezésével, létesítésével és üzemeltetésével. Az energiahatékonysággal kapcsolatos tanácsadói és beruházás-finanszírozási tevékenységre 2010-ben alapította az Energy Hungary Zrt.-t.
Kiemelt tevékenységünk az energiahatékonysági projektek úgynevezett ESCO (Energy Saving Contract) konstrukcióban történő finanszírozása. Ennek keretében cégünk saját költségén végez el beruházásokat, amelyeket partnereink hosszú távon, kizárólag az elért energiamegtakarítás megosztásával fizetnek vissza.
Szolgáltatóktól független vállalatként foglalkozunk energiabeszerzés versenyeztetésével, mérnöki tanácsadással és energetikai auditálással.
Cégünk az elmúlt 6 évben számos sikeres energiamegtakarítási projektet valósított meg. Tapasztalatot szereztünk a megújuló energiák alkalmazásában, illetve meglévő rendszerek korszerűsítésében. Felkészült mérnökeink minden partnerünknek olyan egyedi műszaki megoldást dolgoznak ki, amellyel nemcsak jelentős mértékben növekedhet versenyképességük, hanem a globális környezetvédelmi célok eléréséhez is hozzájárulnak.
 
Kuntner Gábor, ügyvezető igazgató

„Mint ESCO-cégnek, az energiahatékonyság a fő profilunk. A MEHI-ben találkozhatunk a hozzánk hasonlóan gondolkodó, a jövőt építő cégekkel.”

A németországi központú Knauf Insulation közel 40 éve gyárt szigetelőanyagokat, és éves forgalma világviszonylatban 1 milliárd euró körül mozog.  A vállalat jelenleg ötven országban körülbelül ötezer alkalmazottat foglalkoztat, harminc gyárában termel üveg-, kőzet- és fagyapotot, valamint extrudált (XPS) és expandált polisztirolt (EPS).

Ma a Knauf Insulation a világ egyik legnagyobb és leggyorsabban növekvő szigetelőanyag-gyártója, amely széles választékban kínál a megnövekedett energiahatékonysági-, hő- és hangszigetelési igényeket is kielégítő termékeket lakossági építésekhez és felújításokhoz csakúgy, mint kereskedelmi és ipari épületekhez.

Aszódy Tamás, ügyvezető igazgató

„A MEHI tisztán és érthetően érvel amellett, hogy az energiahatékonysági beruházásokkal mindenki nyer”

Támogatók

2000. év tavaszán a francia AERECO S.A. azzal a céllal alapította az Aereco Légtechnika Kft.-t, hogy az általa kifejlesztett, belső páratartalom érzékelése alapján vezérelt szellőztetési rendszert megismertesse a hazai szakemberekkel, illetve elősegítse magyarországi alkalmazását. A társaság megalakulása óta több szakmai elismerésben is részesült. A páraszabályozott rendszeren belül a különböző termékcsoportok mindegyike 2006-ban, illetve 2011-ben is Kiváló Építési Termék Minősítést kapott. Az igények szerinti szabályozott szellőzési rendszerrel, eleget tehetünk az energiamegtakarítás által támasztott kihívásoknak, valamint biztosíthatjuk épületeink komfortos szellőzését és a megfelelő belső levegő minőséget is, ezért az Aereco Légtechnika Kft. elkötelezett híve az energiatakarékos szellőzési megoldások alkalmazásának.

Az ALUKÖNIGSTAHL a magasépítés területén a legmodernebb műszaki fejlesztéseknek és építészeti kihívásoknak elegettevő, dinamikusan fejlődő nagykereskedelmi vállalat. Az építőiparban kínálnak vevőiknek, partnereiknek alumínium,- acél- és műanyag nyílászáró profilrendszereket, olyan elismert márkák kizárólagos képviselőjeként, amelyek nemzetközileg is piacvezető termékeknek számítanak.
 
Az AUSTROTHERM Kft.-t 1990-ben alapították Győrben expandált polisztirolhab
hőszigetelő anyagok gyártására. Az első évek gyors mennyiségi növekedése mellett a kezdetektől nagy súlyt fektettek a minőségre és a folyamatos termékfejlesztésre. Hazánkban az Austrotherm Kft. vezette be a lépéshangszigetelő polisztirol lemezt (AT-L2, AT-L4), a lejtésképző hőszigetelést (ez 1999-ben CONSTRUMA nagydíjas lett), az expandált polisztirol habból készülő lejtéskorrekciót, a nedves környezetben is alkalmazható EXPERT termékcsaládot, majd a fokozott hőszigetelő képességű GRAFITR, GRAFITR REFLEX és a ZenitR márkanevű, speciális hőszigetelő termékeket. A gyártmányfejlesztés természetesen további beruházásokat igényelt, a szükséges gépek beszerzéséről folyamatosan gondoskodni kellett. Az évről évre bővülő forgalom 2001-ben lehetségessé tette a második, gyöngyösi gyárunk beindítását, majd 2008 őszén elindult a szekszárdi üzem is.  Az Austrotherm Kft. mellett a cégcsoportnak számos gyára működik a környező országokban, így az osztrák anyavállalatnak Németországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Romániában, Bulgáriában, Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában és Törökországban vannak leányválallatai.