A MEHI-ről

Csopkép Kis Méret

A Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) egy 2011 óta működő független, nonprofit szakmai és érdekképviseleti szervezet. Elhivatottak vagyunk abban, hogy az épületenergetika ügyét képviseljük Magyarországon. Célunk, hogy a hatékony és a tudatos fogyasztásnak köszönhetően a hazai épületek energiafelhasználása a lehető legalacsonyabb legyen.

Rólunk mondták

Küldetésünk

A legolcsóbb és legkörnyezetkímélőbb energia az, amit fel sem használunk. Magyarországon az épületszektor a legnagyobb energiafogyasztó, ezért a MEHI-ben azért dolgozunk, hogy megfelelő mennyiségű, minőségű és mélységű energiahatékonysági felújításokkal és tudatos épülethasználattal csökkenjen a hazai épületek energiafelhasználása.

A hatékony energiafelhasználás részben magánérdek, hiszen jelentős anyagi megtakarítást hozhat, részben pedig közérdek, hiszen az energiafüggőség csökkentését, az éghajlatváltozás elleni harcot, illetve környezet védelmét nagyban segíti. Az energiahatékonysági beruházások jelentős további hozadéka a gazdasági aktivitás élénkítése és a foglalkoztatottság növekedése.

A MEHI-ben meggyőződésünk, hogy megfelelő kormányzati intézkedésekkel, illetve szemléletformáló, tájékoztató kampányokkal az energiafogyasztók sikerrel ösztönözhetőek arra, hogy saját érdekeiket felismerve takarékoskodjanak az energiával, és így a közérdeket is szolgálják.

A MEHI-vel a nyilvánosság előtt és a szakpolitikai döntéshozatalban is fellépünk a hatékony energiafelhasználás érdekében. Működésünk célja, hogy aktívan kezdeményezzünk, vagy támogassunk minden olyan szakpolitikai, piaci-üzleti vagy társadalmi kezdeményezést, amely szándéka szerint csökkenti és hatékonyabbá teszi az energia bármilyen formájának felhasználását.

Mivel foglalkozik a MEHI?

Az energiahatékonyság hatalmas terület, a MEHI-ben az épületek, ezen belül kiemelten a lakóépületek energiahatékonyságának szakpolitikájával foglalkozunk: ők a legnagyobb hazai energia-fogyasztók, és ez a terület van a legjobban lemaradva a klímacélok elérése szempontjából.

Tevékenységünket felelősen, átláthatóan és a mindenkor elérhető legmagasabb szintű szakmai-tudományos alapokon végezzük, integrálva a legújabb nemzetközi irányokat is. A MEHI csapataként a területünkön nemzetközi szinten is elismert szakemberekként dolgozunk: kutatunk, írunk, szakmai eseményeket szervezünk, minisztériumokkal tárgyalunk és piacvezető vállalatokkal egyeztetünk.

Ikon Tudasteremt

Tudásteremtés, tudásmegosztás: kutatási, elemzési feladatokat végzünk, az eredményeket szemléletformálásra, edukálásra, szakpolitikai javaslatok kidolgozására használjuk fel, illetve beemelünk témákat a közbeszédbe.

Ikon Szapolitika1

Szakpolitika: tudományos alapon kidolgozott javaslatcsomagokkal támogatjuk a döntéshozók munkáját, hogy az energiahatékonysági szempontok érvényesülhessenek.

Ikon Tudaskozpont

Tudásközpont: szakmai csomópontként segítjük az információáramlást és az együttműködések kialakulását az energiahatékonyság területén működő szereplők összekötésével.

Ikon Renopont

RenoPont: a MEHI jellemzően szakpolitikai tevékenységeit bővítettük egy új területtel, amely kifejezetten a végfelhasználókat, energiafogyasztókat célozza. Új lakossági program a RenoPont Energetikai Otthonfelújítási Központ egyablakos tanácsadó irodahálózata, amely a tervezéstől a kivitelezésig segíti az energetikai felújítókat abban, hogy egy helyen kapjanak meg minden szükséges (műszaki, pénzügyi, jogi) segítséget ahhoz, hogy egy egyszerű, kiszámítható folyamatban tudjanak minőségi, azaz jelentős energiamegtakarítást eredményező felújítást véghezvinni otthonukban (www.renopont.hu).

 

Ne maradjon le a legfontosabb
szakmai hírekről!


Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Hírlevél feliratkozás