MEHI vállalati partnerek

A MEHI az energiahatékonysági piac számos szereplőjével van kapcsolatban, hogy összefogva ösztönözzék a hazai energiahatékonysági beruházásokat.
A MEHI partnerei hazánk meghatározó energiahatékonysági vállalkozásai. Célunk, hogy az energiahatékonysági piac cégeinek támogatását magunk mögött tudva ösztönözzük a magyarországi energiahatékonysági beruházásokat minden lehetséges fórumon.

A partnerség előnyei

A MEHI kulcsszereplője a közeljövőt is alakító energiahatékonysági folyamatoknak, hiszen szakmai érdekérvényesítés nélkül az energiahatékonyság jelentősége elsikkadhat.
Ezért a MEHI partnereknek lehetőségük van becsatározni az észrevételeiket a döntéshozatalba, pályázatokba.
Emellett lehetőségük van kapcsolatokat építeni az energiahatékonysági szektor szereplőivel. Szakmai kérdésekben pedig személyre szabott tájékoztatást nyújtunk.

Rólunk mondták

Kiemelt vállalati partnereink

A németországi központú KNAUF Csoport, közel száz éves gyártói tapasztalattal rendelkezik és a világ vezető építőanyag gyártója. A KNAUF Csoport szigetelőanyag divíziója a KNAUF INSULATION közel 40 éve gyárt szigetelőanyagokat, és éves forgalma világviszonylatban több mint 2,5 milliárd euró. A vállalat jelenleg ötven országban körülbelül hatezer alkalmazottat foglalkoztat, harminc gyárában termel üveg-, kőzet- és fagyapotot. Fagyapottal a Zala vármegyei, Alsónemesapátiból látja el a KNAUF INSULATION egész Kelet-Európát és a Közel-Keletet.

 

Ma a KNAUF INSULATION a világ egyik legnagyobb és leggyorsabban növekvő szigetelőanyag-gyártója, amely széles választékban kínál a megnövekedett energiahatékonysági-, hő- és hangszigetelési valamint tűzvédelmi igényeket is kielégítő termékeket lakossági építésekhez és felújításokhoz csakúgy, mint kereskedelmi és ipari épületekhez.

A Weishaupt az egyik nemzetközileg vezető vállalat a tüzelőberendezések, a fűtő- és kondenzációs berendezések, a szolártechnika, a hőszivattyúk és az épületautomatizálás területén. Az 1932-ban alapított vállalat világszerte több, mint 3000 embert alkalmaz, 39 országban rendelkezik képviselettel, a 2010-es üzleti évben 483 millió euro volt konszolidált forgalma. Gyárai Németországban és Svájcban találhatók. A Weishaupt nagy súlyt helyez a kutatásra és fejlesztésre, valamint arra, hogy tüzelőberendezéseinek lehető legnagyobb részét saját maga gyártsa, így biztosítva a legmagasabb minőséget.

A Xella International GmbH magyarországi leányvállalata 1991 óta van jelen a hazai építőanyagipari piacon. Az YTONG Hungary Kft. néven ismertté vált vállalat 2005. óta Xella Magyarország Építőanyagipari Kft. néven folytatja tovább tevékenységét, melyek részei: az YTONG-Falazóelemgyár (Halmajugra), a SILKA-Falazóelemgyár (Iszkaszentgyörgy), és a Kereskedelmi Iroda (Budapest). A cég meghatározó tényező a hazai építőanyagipari piacon. A mintegy 135 főt foglalkoztató vállalat tavaly 400.322 m3 YTONG-ot és 31.000 m3 SILKA-t értékesített belföldön.
A Xella Baustoffe GmbH további márkái az Aestuver (tűzvédelmi lemezek), a Fermacell (gipszrost lapok) és a Multipor (ásványi szigetelő lapok). Márkanevek: Ytong, Silka.

A Ravago Building Solutions Hungary Kft. a legmodernebb extrudálási technológia, és szigorú minőségbiztosítási rendszer alkalmazásával gyárt és forgalmaz hosszú élettartamú és megbízható hőszigetelési termékeket. Cégünk gyártja az építőiparban közismert és elismert márkájú, kék színű RAVATHERM™ XPS extrudált polisztirolhab hőszigetelő lemezeket. A gyártás során az extrudálási folyamat végén olyan homogén, zártcellás anyagszerkezetet kapunk, melynek hőszigetelő képessége és tartóssága az épület élettartamának végéig kitart.
A RAVATHERM XPS hőszigetelés hozzájárul a jelentős energia-megtakarításhoz, és növeli az épület komfortját.

1986 óta a magyar piacon is elérhetők a VELUX tetőtéri ablakok. Termékeink építőanyag-kereskedésekben vásárolhatók meg. Vevőszolgáltunk és országos szervizhálózatunk készséggel áll az érdeklődők rendelkezésére.

Cégünk a nemzetközi VELUX Csoport része, mely értékesítési és gyártási tevékenységét több, mintegy 40 országban, 10.000 feletti munkavállalóval folytatja. Helyi cégünket eredetileg 1986-ban jegyezték be Magyarországon. A VELUX csoport már több, mint 75 éve teremt kellemesebb lakókörnyezetet a világ minden részén, napfénnyel és friss levegővel. A nappali fény, a friss levegő és a jobb lakókörnyezet iránti szenvedélyre építettük fel a cégünket több, mint 70 éve, és még ma is ez visz minket előre.

Értékesítési irodánk Budapesten a 3. kerületben, tetőtéri ablak gyárunk,mely több, mint 1000 főnek ad munkát Fertődön és Fertőszentmiklóson található.

Gyártási és értékesítési részlegünk, ügyfélszolgálatunk és logisztikai csapatunk szorosan együttműködik a vevők maximális kiszolgálása érdekében.

Partnereink

A Bachl család vállalkozása 1926-ban téglagyártással indult Németországban. A második világháború után folyamatos növekedés következett, az építőiparhoz kapcsolódó termékek és szolgáltatások köre egyre bővült. Napjainkra a tradicionális családi vállalat több mint 2800 alkalmazottat foglalkoztató nemzetközi cégcsoporttá nőtte ki magát. A BACHL tevékenysége széleskörű: az építőanyagok, hőszigetelő anyagok, fóliák, szerkezeti elemek és műpalák előállításától, a tervezésen ill. magas- és mélyépítésen át a kulcsrakész kivitelezésig terjed. A BACHL termékek kiváló műszaki tartalmuk és kedvező ár-érték arányuk miatt a német, az osztrák, a horvát, a román, a cseh és a magyar építőanyag-piac meghatározó szereplői.

A BACHL Kft. a cégcsoport értékeit, szellemiségét szem előtt tartva 2002-ben kezdte meg magyarországi működését előbb budapesti székhellyel, egy év múlva pedig már a jelenlegi, tószegi telephelyen kezdetben PIR -gyártással, majd 2006-tól EPS-gyártással kiegészülve. 2012-ben jelentős mérföldkőhöz érkezett a hazai leányvállalat, amikor a termékportfólió az immár 50 éves szakmai múlttal rendelkező NIKECELL hőszigetelésekkel bővült, így még komplexebb megoldást kínál valamennyi felhasználási területre. 2019-ben elindult a tószegi PE-fólia gyártócsarnok, 2020-tól pedig a formahabosított EPS gyártása is belföldön, a balatonfűzfői telephelyen történik..

 

Innovatív szemlélettel, a BACHL által képviselt termékminőséggel és szolgáltatásainkkal nézünk szembe a jövő kihívásaival – vezérelvünkkel összhangban: Közösen értéket teremtünk.

A Baumit az osztrák Schmid Industrie Holding (SIH) tagja, amely 25 országban 110 vállalattal van jelen, és több mint 6500 munkatársat foglalkoztat. A Baumit márka fő termékcsoportjai: hőszigetelő rendszerek, színes vakolatok és homlokzatfestékek, aljzatképző és hidegburkolati ragasztó rendszerek, homlokzati és beltéri felújító rendszerek, beltéri vakolatok, glettek és festékek gyártása és forgalmazása.

 

A Baumit első külföldi leányvállalata 1990-ben Magyarországon alakult meg és az mára a magyar piac meghatározó építőanyag gyártójává vált. A Baumit Kft. négy gyárat üzemeltet Magyarországon: Alsózsolcán, Dorogon, Pásztón és Visontán, cégközpontja Dorogon található. A Baumit Kft. 2020-as árbevétele 29,8 milliárd forint volt, és éves átlagban 327 munkatársat foglalkoztatott. A magyar vállalat az elmúlt években társadalmi felelősségvállalási programjának keretében többek közt műemlék épületek renoválását, oktatási intézmények felújítását támogatta, valamint alapítója és fő támogatója az Év Homlokzata építészeti pályázatnak.

A Cemix Hungary Kft. (korábbi nevén Lasselsberger-Knauf Építőanyagipari Kft.) Magyarországon és a környező országokban építőipari termékek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó vállalat. A magyarországi gyártók között az egyik legszélesebb termékportfoliót kínálja a színező- és az alapvakolatoktól a hidegburkolási termékekig, melyek lehetővé teszik a minőségi alapanyagok felhasználását az új építésű és felújítandó épületek esetén egyaránt.
A vállalat a termékeit alapvetően kereskedői hálózaton keresztül értékesíti, így a termékek Magyarországon több mint 400 értékesítési ponton érhetők el. A kereskedelmi csapat az ország teljes területén értékesítési és szakmai segítséget ad közvetlen és közvetett partnereinek. A közel 30 éves építőipari tapasztalattal kialakított termékportfolió és szakértőink felkészültsége lehetővé teszik speciális igények kielégítését is.

A Daikin globális szinten a HVAC szektor (Heating-Ventilation-Air-conditioning, azaz fűtési, szellőztetési és légkondicionálási szektor) egyik kiemelt, piacvezető gyártója és forgalmazója. A vállalat kimagasló energiahatékonysággal rendelkező, innovatív és prémium minőségű levegő-víz és levegő-levegő hőszivattyúkat, valamint klímaberendezéseket, kereskedelmi hűtési rendszereket és folyadékhűtőket kínál lakossági, kereskedelmi és ipari alkalmazásokra. Európában a Daikin megközelítőleg 6000 embert foglalkoztat és 10 jelentősebb gyártóüzemmel van jelen Belgiumban, Csehországban, Németországban, Olaszországban, Törökországban és az Egyesült Királyságban.
A Daikin több mint 90 év szakmai tapasztalatával a kezdetek óta vezető szerepet tölt be a legmodernebb légkondicionálási technológiák kialakításában, melyek energiahatékonyabbak és kevesebb károsanyag-kibocsátást tesznek lehetővé. A vállalat az évtizedek során óriási tapasztalatra tett szert nemcsak a légkondicionálási és hőszivattyús rendszerek gyártásában és fejlesztésében, de a hűtőközegek fejlesztése és gyártása terén is.

Támogatóink

Az ALUKÖNIGSTAHL a magasépítés területén a legmodernebb műszaki fejlesztéseknek és építészeti kihívásoknak elegettevő, dinamikusan fejlődő nagykereskedelmi vállalat. Az építőiparban kínálnak vevőiknek, partnereiknek alumínium,- acél- és műanyag nyílászáró profilrendszereket, olyan elismert márkák kizárólagos képviselőjeként, amelyek nemzetközileg is piacvezető termékeknek számítanak.

Az AUSTROTHERM Kft.-t 1990-ben alapították Győrben expandált polisztirolhab
hőszigetelő anyagok gyártására. Az első évek gyors mennyiségi növekedése mellett a kezdetektől nagy súlyt fektettek a minőségre és a folyamatos termékfejlesztésre. Hazánkban az Austrotherm Kft. vezette be a lépéshangszigetelő polisztirol lemezt (AT-L2, AT-L4), a lejtésképző hőszigetelést (ez 1999-ben CONSTRUMA nagydíjas lett), az expandált polisztirol habból készülő lejtéskorrekciót, a nedves környezetben is alkalmazható EXPERT termékcsaládot, majd a fokozott hőszigetelő képességű GRAFITR, GRAFITR REFLEX és a ZenitR márkanevű, speciális hőszigetelő termékeket. A gyártmányfejlesztés természetesen további beruházásokat igényelt, a szükséges gépek beszerzéséről folyamatosan gondoskodni kellett. Az évről évre bővülő forgalom 2001-ben lehetségessé tette a második, gyöngyösi gyárunk beindítását, majd 2008 őszén elindult a szekszárdi üzem is. Az Austrotherm Kft. mellett a cégcsoportnak számos gyára működik a környező országokban, így az osztrák anyavállalatnak Németországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Romániában, Bulgáriában, Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában és Törökországban vannak leányválallatai.

A HAJDU Hajdúsági Ipari Zártkörűen Működő Részvénytársaság a fogyasztók megújuló igényeit korszerű, rendszerelvű, jó minőségű és környezetbarát háztartási készülékekkel kielégítve, a családok természetes segítőtársa.
Céljuk a HAJDU márkanév, mint regionális márka elismertetése, ismertségének erősítése, valamint a HAJDU termékekhez hűséges európai vevők igényeinek teljes körűen megfeleljenek. A háztartásokban már bevált termékeink legfontosabb jellemzőjének azok jó minőségét, kiváló megbízhatóságát, szolgáltatásaink erősségeinek a széleskörű és biztos szerviz- és pótalkatrész ellátást tekintik. Társaságuk számára fontos szempont a környezet megóvása, a környezetterhelések minimalizálása is. A jövőben is ezeket a jellemzőiket erősítik, és ennek érdekében tanúsított, szabványos minőségirányítási és környezetirányítási rendszert működtetnek.

Az Ista nemzetközi energiahatékonysági szolgáltatóként több mint 110 éves tapasztalattal rendelkezik a fűtési költségmegosztók értékesítése és a fogyasztásarányos költségelszámolások, valamint az energiamenedzsment szolgáltatások terén. A világ 22 országában több mint 15 millió fogyasztónál közel 60 millió készüléket (fűtési költségmegosztót, vízmérőt és hőmennyiségmérőt) üzemeltetünk.

1996 óta Magyarországon is a megbízható és pontos, a mindenkor hatályos jogszabályoknak megfelelő fogyasztásmérést és elszámolást, valamint a fogyasztásmérők, költségmegosztók és egyéb fűtési szerelvények széles skáláját biztosítjuk a termékekhez kapcsolódó szolgáltatásainkkal együtt. Rádiókommunikációs vízmérőinket többek között a Fővárosi Vízművek ajánlásával értékesítjük.

A magyarországi házközponti-, illetve távhővel ellátott épületek (többségében elöregedett) fűtési rendszereiben társaságunk nemcsak a fűtési költségmegosztók felszerelését és telepítését végzi el, hanem a lakóközösség igénye alapján az adott lakóépület fűtési rendszerének teljes korszerűsítését is vállalja. Az épületen belül elvégzett fűtéskorszerűsítést követően nemcsak mérhetővé, hanem egyénileg szabályozhatóvá, így komfortosabbá és takarékosabbá válik az épületek fűtési rendszere és kontrollálható lesz a lakások hőenergia-fogyasztása. A korszerűsített lakásokban a hő-, és vízfogyasztás mérése és társaságunk pontos, fogyasztásarányos költségelszámolása által a lakók jelentős energia-, és pénzbeli megtakarítást érhetnek el.

Aktuális információk a honlapunkon és a Facebook-on

Néhány vállalkozó megalapítja a Plastik Műanyagipari Kisszövetkezetet. Ebből a vállalkozásból vált ki később Felcsuti Csaba, és megalapította a METALPLAST Gmk-t, amely fém- és műanyagipari termékek gyártására szakosodott, és elsősorban az akkori idők nagyvállalatai részére termelt és végzett fejlesztéseket.

A Murexin 25 éve megbecsült szereplője a hazai építőanyag-iparnak, osztrák tulajdonú anyavállalatunk nemzetközi szinten több, mint 25 országban van jelen.
A Murexin mintegy 800 féle építési segédanyagot kínál a pincétől a padlásig: hideg és melegburkolat ragasztás, műgyanta bevonatok, szerkezet szigetelés, homlokzati hőszigetelés technika. A Murexin hidegburkolat ragasztási rendszer teljes körűen tartalmazza a felület előkészítéséhez szükséges alapozókat, aljzatkiegyenlítőket, kenhető vízszigeteléseket, burkolatok ragasztóanyagait, fugázókat, szilikonokat.
Építési kérdéseire nálunk hosszútávú megoldást talál.
Murexin. Ami tart.

A JUB Csoport több mint 145 éves festékgyártási hagyományokkal rendelkező, nemzetközileg elismert vállalat, amely ma tizenegy leányvállalatot foglal magában, és több mint harminc piacon működik.

A JUB csoportban összesen 782 alkalmazott van (2018.12.31.), ebből 462 Szlovéniában és 320 külföldi leányvállalatokban. Több gyártási helyszínünk van Szlovéniában és Szerbiában. Külföldi országokba exportáljuk és értékesítjük termékeink 70 százalékát, saját márkanéven. Legismertebb és elterjedt márkanevünk a JUPOL, amely már 50 éve számos piacon jelen van.

A Pannon Építőműhely Kft. 2009-ben alakult vállalkozás, mérnök és közgazdász végzettségű munkatársai energetikai tanácsadással és építészeti-gépészeti kivitelezéssel biztosítják az energetikailag optimalizált megoldásokat.
Az energetikai tanácsadás területén teljeskörű szolgáltatást nyújt vállalati, egyházi, önkormányzati és magán ügyfelei részére, melynek keretében műszaki felmérésen alapuló energetikai koncepciót és energetikai tanúsítványt készít. Az üzemeltetés minden olyan területét vizsgálja, ami energia megtakarítást eredményezhet: építészet, gépészet, villany, víz, energiabeszerzés és az emberi tényező, így Ön valóban a legkedvezőbb energetikai beruházást valósíthatja meg. Az energia kontroll rendszer segítségével lehetővé válik az energiafogyasztás részletes mérése, így az energia fogyasztás elemezhetővé és összehasonlíthatóvá válik, ill. megfelelő információ áll rendelkezésre az automata beavatkozásra és szabályzásra is, ami további energiamegtakarítást eredményez. Az építészeti-gépészti kivitelezés területén küldetését a több munkanemből felépülő, komplex generálkivitelezői feladatok mérnöki megoldása jelenti, amely során maximálisan szem előtt tartja az energiamegtakarítást eredményező megoldásokat.

Pipelife Hungária Műanyagipari Kft. a magyar műanyagcső- és szerelvénygyártó piac meghatározó szereplője, a nemzetközi Pipelife Csoport tagja. A társaság debreceni gyárában víz-, gáz-, szennyvíz-, csatorna-, kábelvédő és drén, valamint ötrétegű – ivóvíz és fűtési hálózatokhoz használt – csövek készülnek. A Pipelife a modern felületfűtési és -hűtési rendszerei révén elkötelezett híve a komfortos és energiatakarékos megoldások elterjesztésének.

Projectdoctor Kft 17 éves tapasztalattal rendelkezik energiahatékony lakóépület korszerűsítésekben. Számos megoldással, szakirodalommal, rendezvényekkel, workshopokkal, műszaki-pénzügyi-szervezési megoldásokkal segítjük elsősorban társasházi ügyfeleink korszerűsítéseit és pályázatait. Ilyen minőségben a 2016-ban azt Energiaklub felkérésére „A többlakásos lakóépületek energiahatékonyságát javító uniós projekt”-ben szakértőként a közös döntések nehézségeit vizsgáltuk*.
Küldetésünk az energiahatékony társasházi lakóépületek megteremtése, ahol a tulajdonosok önerejükből elérik a valódi és végleges rezsicsökkentést. Ahol a lakástulajdonosok és a közös képviselet közös egyetértésben olyan megújult épületeket alkotnak, amelyek a tulajdonosoknak passzív jövedelmet termelnek, de emellett segítségére vannak a társadalomnak az élhetőbb városok megteremtése és az üvegház hatású gázkibocsátás csökkentésében is. Ezért segítjük a társasházakat-lakásszövetkezeteket és lakástulajdonosokat nézőpontokkal, megoldásokkal, a gondolkodás formálásával, a kézzelfogható, gyakorlati jó példákkal, és azok megvalósításával, ami kiemeli őket a mindennapi mókuskerékből, és elérhetik a megérdemelt sikert, a fele rezsi költséggel fenntartható, energiahatékony lakóházukat!
Czabarka Mihály ügyvezető: „Azért lettem a MEHI partnere, mert nagyon sok párhuzamos utunk volt. Egyetértek a MEHI céljaival és ezen a piacon dolgozom kb 17 éve. Szívügyem az energiahatékonyság. Mivel egy kicsi, de dinamikusan növekvő tanácsadócég vagyunk, kölcsönösen nyerünk egymással. Amit kapunk: profi kommentelés, vélemények, információk, jelentések, konferenciák, előrejelzések, elemzések a témában. Miért fontos ez? A mai hazai közállapotok között egyáltalán nem trendi, nem üzleti és nem szexi a megközelítése az energiahatékonyságnak. Pedig a jövő üzletileg és fenntarthatósági szempontból is erre van! Végre van egy olyan (szakmai és nemcsak műkedvelő) közösség, amely ezt az utat képviseli!”
Aktuális és bővebb információk a honlapunkon: www.projectdoctor.hu és a Facebook-on: https://www.facebook.com/FELEREZSI.HU/ . (*Low Energy Apartment Futures, LEAF, bővebben: http://www.lowenergyapartments.eu/about-leaf/leaf-project-partners/energiaklub/#) .

Az Országos Rezsinullázó Program egyik legfontosabb küldetésének tekinti a megújuló energia felhasználáson alapuló technológiák minél szélesebb körű elterjesztését. Célunk, hogy a hazai lakosság nagy része mielőbb váltson zöld energiára. Ez napjainkban nem csak pénzügyi szempont, leginkább a jövő fenntarthatósága múlik mindannyunk döntésén.
Hogyan segítjük az átállási folyamatot?
A komplex, egymásra épülő lépcsőzetes felépítés mellett, kockázatmentesen, magas szakmai színvonal mellett biztosítjuk a megvalósításhoz szükséges szakembereket és terméke kínálatot, mely az ország bármely pontjáról elérhető.
A gördülékeny és átlátható ügyement biztosítása érdekében hoztuk létre az egyedi, innovatív fejlesztésünket, a Rezsinullázó Folyamatirányító Webirodát.

A Stiebel Eltron 1924 óta fejleszti, gyártja a legmagasabb műszaki színvonalon a korszerű épületgépészeti és elektromos rendszereket, készülékeket. A családi vállalat, mára több ezer főt foglalkoztató, világszerte ismert céggé fejlődött. Szakértelmét, tapasztalatát számos szabadalom és csúcsminőségű energiatakarékos rendszer tükrözi.
A németországi vállalat a 70’-es években kezdett a megújuló energiaforrások felé fordulni.

  • A legfontosabb termékcsoportok:
  • Hőszivattyú
  • Napkollektor
  • Napelem
  • Hővisszanyerő szellőzés
  • Használati meleg víz termelők
  • Elektromos fűtés

A Magyarországon több mint 20 éve folyamatosan jelenlévő cég, szervizzel, szaktanácsadással, raktárral és bemutatóteremmel szolgálja partnereit és az érdeklődőket.

Az Uponor 1965 óta foglalkozik csővezeték rendszerek gyártásával, mára már világviszonylatban is a piacvezető gyártók közé tartozik. A vállalat 4000 alkalmazottat foglalkoztat, jelen van több mint 100 országban, az éves árbevétele meghaladja a 1.000 millió €-t. Az Uponor több mint 20 éve nyújt ügyfelei számára sugárzó fűtési-hűtési, radiátoros, vízellátási, valamint távhőellátással kapcsolatos megoldásokat Magyarországon is. Alkalmazásaik rendszergaranciával kerülnek forgalomba, nagykereskedői partnereinken keresztül.
Folyamatos fejlesztéseik energiahatékony termékeket eredményeznek, a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés figyelembevételével. Céljuk a jobb emberi környezet kialakítása a minőség szem előtt tartásával.

A Vaillant márka termékei 1904 óta kaphatók Magyarországon. Kezdetben a németországi gyár közvetlenül látta el a magyar piacot, 1992 óta viszont a Vaillant-csoport saját leányvállalatán, a Vaillant Hungária Kft.-n , – 2006. július 1. óta a Vaillant Saunier Duval Kft.-n – keresztül elégítjük ki a helyi igényeket. A Vaillant fejlesztési tevékenységének eredményei a leányvállalaton keresztül rövid időn belül a magyar piacon is elérhetők, termékpolitikánkban kiemelt hangsúlyt fektetünk az energiatakarékosságra és a megújuló energiaforrások hasznosítására, ezen keresztül a környezetvédelemre. Ezért is található a Vaillant termékpalettáján a kondenzációs készülékek és napkollektorok széles köre, a magas szintű, komplex szabályozással és rendszerszemlélettel együtt.

A ROCKWOOL Csoportot 1909-ben alapították, és ma a világ vezető kőzetgyapot-gyártója. Az első ROCKWOOL gyárat Hedehusene-ben nyitották meg 1937-ben.

A ROCKWOOL világelső az ásványgyapot szigetelőanyagok gyártásában. Az ásványgyapot szigetelés használata amellett, hogy világszerte több millió ember életminőségét javítja, csökkenti az olyan környezeti problémákat is, mint az üvegházhatás, a szmog és a savas eső. A ROCKWOOL hőszigetelés megakadályozza a hő távozását az épületekből, elősegítve a kellemes beltéri klíma kialakulását és fenntartását. A forró nyári napokon éppen ellenkezőleg hat: segít abban, hogy a szoba levegője kellemesen hűvös maradjon.

Az 1909-ben alapított ROCKWOOL csoport jelenleg világszerte több mint 11 700 embert foglalkoztat. A ROCKWOOL-nak összesen 39 termelőegysége van 5 kontinensen, 39 országban. Az értékesítési irodáknak, a kereskedelmi forgalmazóknak és az üzleti partnereknek köszönhetően a világ több mint 100 országában van jelen. Ennek eredményeként a ROCKWOOL kőzetgyapot termékek gyakorlatilag az egész világon elérhetők. A vállalat központja a dániai Koppenhága közelében, Hedehusene-ben található.

A ROCKWOOL hőszigetelés azon kevés termékek egyike, amely lehetővé teszi, hogy akár százszor több energiát takarítson meg működése során, mint amennyi energiát előállításához használtak fel. Ily módon a szigetelés megvédi kimerülő energiaforrásainkat, csökkenti a légszennyezést és a CO2-kibocsátást is.

A ROCKWOOL kőzetgyapot termékei a természet egyik legkimeríthetetlenebb anyagából – vulkanikus kőzetből, más néven bazaltból készülnek. A bazalt pedig bőségesen rendelkezésünkre áll. Évente a vulkanikus aktivitás és a lemeztektonika új és új bazaltkészleteket hoz létre – ennek mennyisge mintegy 38000-szer több, mint a ROCKWOOL Csoport által évente alapanyagként felhasznált mennyiség. Gyártási folyamatunk során nap mint nap a bazaltkőből olvadékot hozunk létre – ezzel leutánozva a lávává alakulás vulkanikus folyamatát, – hogy a legkiválóbb minőségű kőzetgyapot alapú szigetelőtermékeket és megoldásokat hozhassuk létre.

A cég 2000-ben alakult és rövid időn belül a piac meghatározó szereplőjévé vált az épületautomatizálás területén. Kiváló minőségű villamos szerelvények gyártói képviseletével és KNX épületautomatizálási rendszerek kiépítésével foglalkoznak.

Elsősorban képviseleti tevékenységeket látnak el,  de mind a tervezők, kivitelezők, mind pedig a rendszerintegrátorok munkájának segítése elsődleges feladatuk.
Ennek érdekében csak a szakmában nagy tapasztalattal rendelkező munkatársakkal dolgozunk, akik az adott szakterületüket kiválóan ismerik.

Az országban egyedülállóan 10 olyan gyártó termékeit is kínálják, melyek a szabványos KNX épületautomatizálási rendszerhez gyártanak készülékeket. Büszkék arra, hogy az 20 éve elkészült első rendszerük is a mai napig hibátlanul működik.

Ne maradjon le a legfontosabb
szakmai hírekről!


Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Hírlevél feliratkozás