Energiahatékony épületfelújítás a gyakorlatban – Sokan voltak kíváncsiak a HuGBC új könyvére a FUGA-ban megrendezett bemutatón

Nagyszerű hangulatban és inspiráló környezetben zajlott könyvbemutató eseményünk január 23-án este a FUGA-ban. Legújabb szakmai kiadványunkra, az „Energiahatékony épületfelújítás a gyakorlatban” c. kézikönyvre sokan kíváncsiak voltak. A rendezvény alatt élénk beszélgetések indultak a jelenlévők között a hazai társasházak felújítására vonatkozóan.

A könyvbemutató eseményt Szarvas Gábor, a HuGBC elnöke nyitotta meg, ezt követően Beleznay Éva, a HuGBC vezető fenntarthatósági tanácsadója köszöntötte a jelenlévőket és mutatta be a könyv létrejöttét megalapozó, több ország együttműködésében zajló RetrofitHUB projektet.

Az esemény panelbeszélgetéssel folytatódott: Zubreczki Dávid építészeti mesemondó, szakíró beszélgetett szakértőinkkel és a szerzőkkel a könyvről és a társasházi felújításokról. A beszélgetés résztvevői voltak: Beleznay Éva (szerző, vezető fenntarthatósági szakértő, HuGBC), Erő Zoltán (Budapest főépítésze), Szalay Zsuzsa (szerző, docens, BME Építőanyagok és Magasépítési Tanszék) és Illésné Szécsi Ilona (szerző, energetikai szakember, Magyar Energiahatékonysági Intézet).

Azt ezt követő kötetlen hangulatú fogadáson a jelenlévők megosztották és megvitatták egymás között a felújításokkal kapcsolatos észrevételeiket és kérdéseiket. A könyvünk egyértelműen sikert aratott: a networking alatt kiderült, hogy igen magas a motivációs hajlandóság a társasházi felújítási projektek beindítására és a könyv valóban hiánypótló segítség mind a lakók, mind a közös képviselők és szakemberek számára.

A könyv már online is letölthető a HuGBC oldaláról az alábbi link alatt:

https://www.hugbc.hu/resources/docs/HuGBC_RetrofitHUB_HU_online.pdf

A beszélgetés megtekinthető a FUGA Youtube csatornáján:

https://www.youtube.com/watch?v=MNl6Bez0L9w

 

Forrás: HuGBC

Ha hasznosnak találta, kérjük ossza meg!

Ne maradjon le a legfontosabb
szakmai hírekről!


Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Hírlevél feliratkozás