Portalanítsuk rendszeresen a fűtőtesteket

Radiator Legtelenites

Fontos a portalanítás!

A fűtőtestek portalanítása főleg a téli szezon előtt fontos. Rengeteg por meg tud ülni bennük, és a fűtés beindításakor kellemetlen szagot áraszthatnak. Ha a lakásban mindent portalanítunk, a fűtőtesteket se hagyjuk ki! Igaz, macerás dolog, úgyhogy csak türelmesen! Akinek nincs türelme hozzá, igénybe veheti profi szakemberek segítségét is, de mi magunk is meg tudjuk oldani a problémát. 

 

A radiátor tisztításához lehet kapni barkácsáruházakban és egyes lakberendezési áruházakban úgynevezett lapradiátor tisztító kefét. Ez a kefe pont befér a radiátor konvektorlemezének hullámai közé, és mivel műanyagsörtéi vannak, nem karcolja meg a radiátort.

 

A kefét szárazon használd, a takarításhoz kapcsold le a fűtést (vagy a radiátort), és várd meg, amíg kihűl a radiátor, hogy a porszemcsék ne felfelé szálljanak. A kefét felülről lefelé lassan told be a konvektorlemez hullámai közé. A lent kipotyogó port egy kis sebességgel bekapcsolt porszívóval egyből össze is szedheted. A porszívó akkor is hasznos, amikor felfelé kihúzod a poros kefét a radiátorból, hiszen a következő lamellába tiszta kefét tolhatsz.

Van még egy módszer, amelyet a portalanításhoz használhatsz: ehhez szintén hagyd kihűlni a radiátort, majd egy legnagyobb sebességre kapcsolt hajszárítóval felülről fújj be minden lamella közé. A radiátor alá tehetsz egy benedvesített és kicsavart törülközőt is, nagyon jól felfogja a kipotyogó szemetet. Utána persze legalább 60 fokon ki kell mosni.

Ha hasznosnak találta, kérjük ossza meg!

Ne maradjon le a legfontosabb
szakmai hírekről!


Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Hírlevél feliratkozás