Versenyképesség, válságállóság, gazdasági fellendülés

Img 0853

A magyar épületállomány átfogó korszerűsítéséből származó hasznok és az odáig vezető út

 

Az Egyensúly Intézet személyesen is bemutatta az épületfelújítást érintő átfogó szakmai javaslatcsomagját a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárának. A kivételes szakmai egyeztetésre került sor az Egyensúly Intézetben Gergely Fábián, iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár és Roland PAPP, a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetőjének a részvételével.

Az egyeztetésen megvitatták az Egyensúly Intézet által koordinált átfogó szakmai javaslatcsomagunkat és a nemrégen bejelentett otthonfelújítási programot. A javaslatokat több hónapon keresztül egyeztettékk a legfontosabb szakmai szervezetekkel és iparági szereplőkkel.
Óriási eredmény és siker, hogy végre sor kerül egy ekkora otthonfelújítási programra, mivel az Egyensúly Intézet pontosan 2 évvel ezelőtt hívta fel a hazai gazdasági-politikai döntéshozók figyelmét arra, hogy a hazai épületállomány felújítását a Kádár-kockákkal kell kezdeni.

Az Egyensúly Intézet egyik kiemelt szakpolitikai témája az évente legalább 100.000 magyar otthon energetikai felújítása, melynek révén egyszerre lenne a gazdaságunk versenyképesebb, az energiafelhasználásunk hatékonyabb, és hazánk jelentős lépést tenne a klímasemlegesség felé vezető úton.

A javaslatcsomag összeállításban az alábbi szakmai szervezetek és iparági szereplők vettek részt:  Daikin Hungary Kft, Erste Magyarország, Habitat for Humanity Magyarország, K&H Csoport, Lehel Radiátorgyár cégcsoport, Magyar Bankszövetség, MEHI Hungarian Energy Efficiency Institute /Magyar Energiahatékonysági Intézet, Magyar Építőkémia és Vakolat Szövetség, Magyar Hőszivattyú Szövetség, Hungary Green Building Council (HuGBC), Magyar Napelem Napkollektor Szövetség, MANAP – Magyar Napelem Iparági Egyesület, Masterplast Hungary Kft., NFFT (Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács), OTP Bank.

 

Az elkészült javaslatcsomag itt olvasható: Egyensúly Intézet közös javaslat az épuletekről

Ha hasznosnak találta, kérjük ossza meg!

Ne maradjon le a legfontosabb
szakmai hírekről!


Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Hírlevél feliratkozás