Egyéves lett a RenoHUb projekt!

Renohub 1éves

A RenoHUb projekt általános célja a magyar otthonok energetikai korszerűsítésnek fellendítése egy olyan integrált üzleti modell kifejlesztésével, amelynek célja, hogy emberközpontúvá tegye az energetikai felújításokat egy egyablakos (ún. one-stop-shop) rendszer kidolgozásával, amely a felújításokhoz kapcsolódó teljes szolgáltatási spektrumot képes lefedni. A projekt végrehajtója az Energiaklub Szakpolitikai Intézet és Módszertani Központ által vezetett konzorcium, melynek a MEHI tagja és kezdeményezője.

Kik is vagyunk?

A RenoHUb projektben öt hazai szakértő szervezet azért fogott össze, hogy egy 3 éves Horizon 2020 projekt keretében megvalósítsák az ország első és egyedülálló egyablakos tanácsadó iroda hálózatát, ezzel segítve és ösztönözve a családi házak és társasházak energiahatékonysági felújítását Magyarországon.

Mit szeretne a RenoHUb projekt?

A RenoHUb projekt célja nem csak az energiamegtakarítás és a klímavédelem: célunk, hogy minden hazai otthon kellemes, komfortos, takarékos, környezetbarát és egészséges legyen!

Mi az az egyablakos tanácsadó rendszer?

Mintája a több európai országban már sikeresen működő ún. one-stop-shop modell. Az egyablakos rendszer szolgáltatásai egy ingyenes online platformon és a tanácsadó irodákban a családi- és társasházak energetikai korszerűsítési folyamatát segítik, végigkísérve a felújítót a tervezéstől a kivitelezésig.

Milyen szolgáltatásokat nyújt a RenoHUb és mikortól lehet igénybe venni?

Független, kipróbált szakemberek támogatásával segítünk dönteni a felújítás legfontosabb kérdéseiben. Az online platformon (interaktív honlap) tájékoztatókkal segítjük a felújítókat abban, hogy mire számíthatnak a korszerűsítési folyamat során, mire kell odafigyelni, mi alapján érdemes termékeket választani. Az online kalkulátor előzetes megtakarítási becsléssel segíti a tervezést, de az irodában személyesen is kaphatnak technológia- és márkafüggetlen tanácsadást. A további lépéseket pedig letölthető sablondokumentumok (pl. kivitelezői ajánlatkérés, szerződések), tájékoztatók, referenciák is segítik. Szakértői adatbázisunkból választhatnak minősített szakembereket, akik műszaki tervet készítenek az ügyfél igényei és a lakás/ház lehetőségei alapján. A terv megvalósításához ellenőrzött, megbízható és profi kivitelező mesterek közül választhatnak az adatbázisunkból, akinek munkáját ellenőrizzük – semmi sem mehet félre, biztosítjuk a jó ár-érték arányú, minőségi felújítást!

Az első két iroda 2021-ben nyílik, Budapesten és Nagykanizsán.

Mi minden történt egy év alatt?

Az első év számokban

 

Renohub 1éves Ikonok

Ha hasznosnak találta, kérjük ossza meg!

Ne maradjon le a legfontosabb
szakmai hírekről!


Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Hírlevél feliratkozás