Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer a lakossági szektorban

Hatvan feletti résztvevővel zajlott a MEHI és az ENSMOV Plus projekt közös workshopja az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer (EKR) lehetőségeiről a lakossági szektorban. 

A workshop első felében francia, olasz és lengyel tapasztalatokat hallhattunk arról, hogy az EKR külföldön hogyan járul hozzá az energiamegtakarítások eléréséhez a lakossági szektorban, elsősorban az épületfelújítások terén. A workshop témája volt a lakossági ügyfelek elérése, a kis projektből származó energiamegtakarítások aggregálása, a megtakarítások elszámolásának és ellenőrzésének gyakorlatai, valamint az EKR érintettek szerepe és bevonásának eszközei e komplex szabályrendszer kialakításába és működtetésébe.
A workshop második részében panelbeszélgetés zajlott hazai EKR kötelezettek részvételével, ahol a magyar rendszer sajátosságairól, az eddig elért eredményekről, a lakossági projektek felfutásának lehetőségeiről beszélgettünk. A közönség körében kötelezettek, auditorok, megoldásszállítók, önkormányzatok, pályázatírók, energetikai szakértők vettek részt és járultak hozzá kérdéseikkel a párbeszédhez. 

Magyar nyelvű összefoglaló:

MEHI Ensmov EKR workshop összefoglaló

  1. Szekció előadásai:

Introducing_ENSMOVPlus

1-1 ENSMOVPlus_CAEED stakeholder workshop March 2024_Residential EEOS measures

1-2_ENSMOVplus_France_ResidentialSector

1-3_Italian experience FIRE Di Santo

1-4_ENSMOVplus_Poland_ResidentialSector

2. szekció előadásai:

2-1 ENSMOV Plus The role of energy managers in Italian EEOS

2-2_Technical working group in France

2-3_Poland_Experience_KAPE_MZaborowski

 

Ha hasznosnak találta, kérjük ossza meg!

Ne maradjon le a legfontosabb
szakmai hírekről!


Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Hírlevél feliratkozás